www.homeopathia.hu

Dr. Buron Erika
orvos homeopata
honlapja

 

Bemutatkozás

Rendelés

A homeopátiáról

Linkek

 

Mi a homeopátia?

 A homeopátia vagy hasonszenvi gyógymód egy alternatív gyógymód, melyet elsőként Samuel Hahnemann írt le a XVIII. században. A homeopaták nézete szerint a betegségek olyan szerekkel kezelhetők, melyek egy egészséges emberben a betegséghez hasonló tüneteket váltanak ki.

 Állításuk szerint sorozatos hígítással és az egyes hígítások közötti rázással megszüntethetők a szer toxikus hatásai, míg a vivőanyag (többnyire víz, alkohol vagy cukor) megőrzi a szer tulajdonságait. A végtermék gyakran annyira híg, hogy vegyileg megkülönböztethetetlen a tiszta vivőanyagtól. A homeopaták a beteggel konzultálva feltárják fizikai és lelki állapotát, majd ennek megfelelően választják ki a gyógymódot [és gyógyszert].

 A fenti meghatározás a szabad szerkesztésű wikipedia oldalról származik, a választást a jól használható linkgyűjtemény indokolta. Folytatáshoz kattintson ide.

 

Kinek ajánlott?

 A homeopátia széles körben alkalmazható gyógyítási módszer. Használható idősek, gyerekek, sportolók, valamint akutt és krónikus betegségek esetében egyaránt.

 Fontos tudni, hogy a homeopátia odafigyelést és kitartást igényel, tehát az orvos és a beteg részéről egyaránt elszántságra és türelemre van szükség az alkati gyógyszerek pontos megválasztása során.

 A homeopátiás gyógymód önállóan is megállja a helyét, azonban kombinációs kezelés részeként is használom, pl. ha az allopátiás terápia után a beteg nem gyógyult meg, vagy alkati sajátosságai miatt visszatérő tünetektől panaszoktól szenved.

 

Homeopátiás elsősegély sportolóknak

 A balesetek gyorsan és váratlanul történnek. Azonnali segítségre van szükség, ami elősegíti a gyógyulást, vagy súlyosabb esetben időt nyer az orvos érkezéséig.

 A homeopátia gyors és biztonságos módszer a hagyományos elsősegélynyújtás illetve az esetlegesen szükséges sebészeti beavatkozás mellett.

 Számos tapasztalat bizonyítja a homeopátiás szerek hatékonyságát fájdalom és vérzés csillapításánál, a fertőzések megelőzésében és a gyógyulás idejének lerövidítésében.

 További információért kattintson ide.